Składniki:
 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego
4 średniej wielkości jabłka
 cynamon
cukier trzcinowy
 Przygotowanie:
Jabłka umyj, obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę. Przełóż je do miski, dopraw dużą ilością cynamonu i cukru, wymieszaj. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na kwadraty o boku ok. 8 centymetrów. W sumie powinno wyjść 30 kwadratów. Na każdy z nich łyżką nakładaj po trochu jabłek z cynamonem i sklejaj ciasto w tak zwane paczuszki.
Nagrzej piekarnik do 180 stopni i ustaw program "góra dół". Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułuż na niej ciastka. Możesz je posmarować białkiem z jajka i dodatkowo posypać cukrem krystałem na wierzchu. Gdy piekarnik się nagrzeje, wstaw blachę z ciastkami i piecz dopóki ciasto nie nabierze złotego koloru
| Efekt powinien być mniej więcej taki. | 
Smacznego! 

 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz